top of page

METHODEN

Acupunctuur

IS ACUPUNCTUUR
IETS VOOR MIJ?

 checklist! 

Drukpunten & een therapieplan om pijn en stress te verlichten

Door het aanprikken van deze punten worden de energiestromen in de meridianen hersteld en verdwijnen de (pijn)klachten. De meridianen staan in verbinding met de organen waardoor de acupuncturist de mogelijkheid heeft de werking ervan te optimaliseren, de immuniteit te verhogen en de harmonie tussen geest en lichaam te herstellen.

Acupunctuur wordt het vaakst aangewend bij pijnklachten (artrose, hoofdpijn, menstruele pijn, … ). Daarnaast kent het een zeer breed spectrum qua toepasbaarheid (o.a. infertiliteit, slaapproblemen, vermoeidheid, maag- en darmklachten, … ).

Stel: 4 mensen hebben sinds een tijdje rugpijn met geen bijzondere klinische tekens. Maar de ene reageert met meer pijn als je druk op de rug uitoefent. Terwijl het bij de andere juist verlichting geeft. Nog een andere voelt zich beter met een cold pack en de laatste net beter met warmte. In onze acupunctuursetting zijn dit 4 verschillende wijzen van aanpak.

Deze vragen en nog zoveel meer vragen komen aan bod tijdens een eerste vraaggesprek. Dit alles met als doel aan de hand van signalen en symptomen een zo individueel mogelijke therapieplan voor je op te stellen.

Indien een langdurige klacht of een veelheid aan symptomen aanwezig zijn, dan vullen we ons onderzoek aan met een AcuGraph energiescan. 

Een greep uit welke aandoeningen vaak met acupunctuur behandeld worden vind je op de website van de Belgian Acupunctors Federation

Een scanningsmethode om je energie problemen heel visueel op te sporen en te tonen.

bottom of page