top of page

EXPERTISES

Zwangerschapsondersteuning

Mischien is dit wel het einde van de maandelijkse teleurstelling?

Soms gaat zwanger worden niet vanzelf. Dan pas besef je dat kinderen nemen, eigenlijk kinderen krijgen is. De oorzaak kan zowel bij de man, de vrouw of bij beiden liggen. Zo kunnen een ontregelde menstruatiecyclus en/of problemen met de eisprong of ovulatie een zwangerschap bemoeilijken. De Traditionele Chinese Geneeskunde kan de energie die nodig is om een eicel te laten rijpen en de energie die nodig is om de eisprong te bewerkstelligen helpen harmoniseren. Problemen in verband met de menstruatie worden individueel bekeken en behandeld. Bij de man kan de kwaliteit, kwantiteit en de beweeglijkheid van het sperma verbeterd worden.

 

Acupunctuur kan op zichzelf, of aanvullend op een vruchtbaarheidsbehandeling, de kansen op een zwangerschap doen toenemen.

Ook bij IVF (in-vitrofertilisatie) is er een duidelijk positief effect op de slaagkans. Dit resulteerde in een mooie samenwerking met het IVF-team. Ook tijdens de zwangerschap zelf, een periode waarin weinig geneesmiddelen mogen gebruikt worden, kan acupunctuur een veilig alternatief bieden voor problemen zoals zwangerschapsmisselijkheid, hoofdpijn, bekkeninstabiliteit - samen met kinesitherapie - en tal van andere klachten.

bottom of page