top of page

METHODEN

Laseracupunctuur

Een pijnloze behandeling met impact.

Deze innovatieve vorm van acupunctuur legt de link tussen de klassieke denkwijze van de Traditionele Chinese Geneeswijzen en de moderne westerse technieken. Het licht van de lasernaalden werkt in op celniveau, hierdoor wordt de capaciteit van de cel om zich te herstellen geactiveerd.

 

Laseracupunctuur kan een op zichzelf staande therapie zijn of kan gecombineerd worden met een andere behandelvorm (tuina, acupunctuur, kinesitherapie, e.a.). In samenspraak met je behandelende therapeut trachten we steeds de beste combinatie voor te stellen.

 

Het grote voordeel is dat de behandelingen volkomen pijnloos zijn, ideaal voor kinderen of personen met een naaldenfobie. De laserdiodes worden gelijktijdig op verschillende acupunctuurpunten geplaatst met behulp van een zelfklevende huidtape.

 

Low-levellasers hebben een sterk ontstekingsremmende werking en zijn daarom uitermate geschikt bij het behandelen van pees- en gewrichtontstekingen. Dit zowel in de acute fase als in de chronische fase. Verder is deze techniek ook zeer effectief bij de behandeling van stress-, pijn- en artroseklachten.

bottom of page