top of page

METHODEN

Tuina

Chinese massage en diverse technieken om pijn

weg te nemen en genezing te bevorderen.

Tuina is een belangrijk onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Het wordt omschreven als "Chinese massage en manuele therapie".

 

Na een traditie van tweeduizend jaar in het moederland China, is het uitgegroeid tot een uniek behandelconcept, gebaseerd op klinische ervaring bij behandeling van diverse pathologieën.

 

De therapeut behandelt de patiënt in verschillende bewegingsassen en frequenties ter hoogte van de aangedane zones of acupunctuurpunten, zoals: verklevingen en gewrichten losmaken, pijn en verkramping opheffen, spieren en pezen ontspannen, de meridianen deblokkeren, het bloed stimuleren, de circulatie van energie bevorderen en het functioneren van de ingewanden en het zenuwstelsel reguleren.

Kortom alles wordt in het werk gesteld om pijn weg te nemen en genezing in gang te zetten.

 

Dit met behulp van manuele technieken zoals massage, acupressuur, mobilisatie, manipulatie, tractie en countertractie, auriculotherapie, craniale therapie en het uitwendig gebruik van kruiden, cups, naaldhamertje en moxa.

 

Deze natuurtherapie heeft een zeer ruim toepassingsgebied en kan zowel in de traumatologie, reumatologie, interne pathologie, gynaecologie en de psychotherapie aangewend worden.

 

Kindertuina

Een aparte tak betreft de kindertuina. Kinderen reageren vaak erg enthousiast op een tuina-behandeling. Het verhogen van de weerstand bij kinderen die te vaak ziek worden en eczeembehandelingen zijn vaak de aanleiding om de stap naar kindertuina te zetten.

bottom of page