top of page

Qi-Power & Qi-Power-Plus

NIEUWSBRIEF

Is jullie vuur-yang collega een zegen of een vloek? Dat bepaal jezelf wist je?

 

Een deel van een goede preventie naar werkstressklachten bestaat in het herkennen van de 10 typologieën met hun sterke punten. De kennis van hun specifieke gevaren en tips om deze te voorkomen, maken dat dit menselijk kapitaal in optima forma blijft.

 

Van de 10 typologieën beschreven in de traditionele Chinese geneeskunde zijn er een 5 tal met een verhoogde kans op een burn-out wanneer ze uit balans geraken. Hun sterke punten kunnen in hun nadeel werken.

Zo is een vuur-yang type een inspirerend, populair en als leider joviaal.

Het gevaar bestaat bij dit vuur-yang type dat ze door hun enthousiasme hun energie in teveel projecten tegelijkertijd stoppen. Hierdoor raken ze uit balans. Wanneer het enthousiasme bij hun collega’s taant kunnen ze snel terneergeslagen zijn. Een burn-out geeft dan zowel signalen van uitputting als depressie.

 

We kunnen de burn-out aanpakken, maar is het niet beter om de balans in evenwicht te houden? Door onze Qi-Power aanpak behouden we gemakkelijker deze balans.

 

 

Tip bij het vuur-yang type:

 

Een duidelijke opvolging van hun projecten toont zowel de nodige interesse als de bewaking van de hoeveelheid projecten.

bottom of page